Radiator kast ombouw op maat

Home » Radiatorscherm » Radiator kast ombouw op maat

Radiator kast ombouw op maat

Radiator kast ombouw op maat

Radiatoren en de bijbehorende leidingen zijn net de meest fraaie objecten in huis. U hoeft hier echter niet naar te kijken.
Dit is op te lossen door het plaatsen van radiator kast ombouw op maat. Deze op maat gemaakte kast ombouw zorgt voor een sfeervolle uitstraling.
Wat van groot belang is, is dat de radiator de warmte nog goed af kan geven. Dit betekent dat de circulatie-openingen in de radiator kast ombouw op maat van groot belang zijn.
Het is dus niet noodzakelijk dat het scherm zelf een bepaalde mate van luchtdoorlatendheid heeft.

Vaak hangt een radiator bij het raam. Dan is het praktisch om een zogenaamde vaste radiatorbekleding te bouwen. Er wordt dan een nieuwe, grote vensterbank gemaakt. Deze wordt van waterwerend MDF gemaakt. Vervolgens worden twee of meer staanders op maat gemaakt. En dan wordt er een radiatorscherm d.m.v. magneten, aan de ombouw bevestigd. Dit betekent dat de radiator altijd nog bereikbaar is.
Als een radiator niet bij een raam hangt, maar bijv. in de hal tegen een muur bevestigd is, kan er met een losse radiatorbekleding gewerkt worden. Dit is eigenlijk een losse bak, dat uit één geheel bestaat. De bak wordt dan vooraf compleet op maat gemaakt en kan ter plaatse neergezet worden. Is het achteraf nodig om de radiator te ontluchten, dan kan de bak heel eenvoudig verwijderd worden.